letrasentrevinos

Una novel·la juvenil emocionant recupera  la figura del metge alacantí Javier Balmis

Anuncios

Bromera publica L’expedició del doctor Balmis, un llibre que narra les aventures viscudes a la primera expedició sanitària internacional de la història

Francisco Javier Balmis fou un metge alacantí (1753-1819) que ha passat a la història de la medicina per la seua tasca de difusió de la vacuna de la verola arreu del món. De fet, fou l’encarregat d’encapçalar la primera expedició sanitària internacional de la història en un viatge en el qual es va fer arribar la vacuna a les amèriques i que ha passat a la història amb el nom de L’expedició del doctor Balmis. Justament aquest és el títol amb el qual Bromera recupera aquella aventura que tenia uns altres protagonistes: vint-i-dos nens inoculats amb el virus de la verola amb l’objectiu de transportar la vacuna més enllà de l’oceà i salvar la vida de milers d’infants arreu del món.

La reconeguda autora gallega María Solar és l’autora d’aquesta aventura apassionant amb la qual Bromera recupera una figura imprescindible de la història de la medicina, com és el doctor Balmis, i la història dels 22 nens, injustament invisibilitats, que, amb el seu sacrifici, feren possible una de les grans fites de la humanitat. Especialment indicada per al públic juvenil, aquesta obra, a cavall entre la novel·la històrica i l’aventura, captivarà al lector amb un viatge fascinant i ple d’emoció.

María Solar (Santiago de Compostel·la, 1970) és periodista a la televisió gallega i escriptora de llibres per al públic infantil i juvenil. Per la seua obra ha rebut importants premis com el Lazarillo i ha estat inclosa en la prestigiosa llista White Ravens de la Biblioteca de Munic. Els seus llibres han estat traduïts a diferents idiomes. A Bromera ha publicat els llibres infantils Tindré un germanet! El meu malson favorit.
 
Sinopsi de l’obra:

L’any 1803 el vaixell María Pita va emprendre un viatge extraordinari des de la Corunya. Hi viatjaven vint-i-dos nens orfes inoculats amb el virus de la verola amb l’objectiu de transportar la vacuna enllà de l’oceà i salvar així la vida de milers d’infants. El doctor Balmis, un metge alacantí pioner en les tècniques de vacunació, amb el suport del cirurgià català Josep Salvany, va dirigir aquesta aventura filantròpica que semblava impossible. I així hauria estat si no fóra per la valentia i el sacrifici dels orfes i, en especial, de la rectora de l’orfenat, Isabel Zendal. De fet, el seu paper esdevindria fonamental per a dur endavant aquesta expedició que va canviar el curs de la història. 

Anuncios

Anuncios